Nieuwsbrief 31 juli 2016

Posted on

In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen omtrent Tonen2000 editie 2016. En zoals het uitdrukking luidt: “we hebben goed en we hebben slecht nieuws”…

Laten we de feiten op een rijtje zetten en even terug gaan naar oktober 2016. Na het uiteenvallen van het vorige bestuur hebben we op 20 oktober de eerste vergadering gehad met het nieuwe bestuur. Gezamenlijk vinden wij dat de zeldzame atmosfeer van het festival zo bijzonder is dat we die niet zomaar willen laten verdwijnen in het verleden.  We zijn hard aan de slag gegaan om alles op een rijtje te krijgen. We wisten dat we een enorme achterstand hadden maar dat liet ons niet uit het veld slaan!

Zoals we jullie in januari verteld hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Muy Amigos, heeft het op orde brengen van de organisatie en de trein weer op een goed spoor te krijgen ons ons veel tijd en inspanning gekost. Dit was soms lastig omdat er afspraken waren gemaakt die we niet konden waarmaken. Maar het gaf ons wel de mogelijkheid om na te denken over Tonen2000; wat willen we neerzetten en hoe willen wij gezien worden? Dus,  tijdens dit “vernieuwingsproces” heeft Designer Christy Heuchemer als stage project een nieuw logo en huisstijl voor ons gecreëerd om de nieuwe start ook visueel aan te geven.

Met dit nieuwe logo, een uitgebreide nieuwe database met potentiële koren en het nieuwe wedstrijdreglement op de nieuwe website (in drie verschillende talen!). We hebben flinke stappen gezet om Tonen2000 professioneler op de kaart te zetten.  Ons harde werken werd beloond met complimenten op de website, veel nieuwe ‘likes’ op onze Facebookpagina en mensen die met ons willen samenwerken om van Tonen2000 editie 2016 een fantastisch succes te maken!

Altijd hebben wij in ons achterhoofd gehouden dat we moeten blijven voldoen aan de kwaliteit waar Tonen2000 voor staat. Zo hebben wij een jury gevonden die helemaal past binnen onze visie op (koor)muziek: Elisabeth Blom, David Eben en Zoltan Pad. Ook bij de aanmeldingen die kwamen hebben we altijd gekeken of een koor voldoet aan de kwaliteitseisen van Tonen2000.   Tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (eind april) hebben we veel contacten herstelt en nieuwe contacten opgedaan. Ook hebben we gesproken met een aantal doelgroep koren.

Tijdens gesprekken met deze koren kwamen wij erachter dat koren, vaak een twee jarige (sommige zelfs drie jarige) planning vooruit maken. Hierin staan alle repetities en aan welke festivals zij zullen deelnemen. We hebben veel positieve reacties gehad op Tonen2000 editie 2016, alleen waren deze koren allemaal al bezet eind september 2016.

Zoals eerder gezegd willen wij zorgen voor een festival waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. In de maand juni hebben we met het bestuur hier veel discussies over gehad. Uiteindelijk zijn we het over één ding eens: als we onze gestelde kwaliteitseisen niet kunnen halen; moeten we een moeilijke beslissing nemen. Deze knoop hebben wij tijdens onze laatste vergadering dan ook definitief doorgehakt.

Tonen2000 editie 2016 zal niet doorgaan.

Pff, het hoge woord is eruit.. we hebben er wakker van gelegen omdat we zo graag van deze editie een succes willen maken. Maar onze voorbereidingsperiode was echt te kort. Wel hebben we veel stappen gemaakt, waarop we ook veel positieve reacties op hebben gekregen. Wij geloven dus nog steeds in Tonen2000.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat, met meer tijd, we van dit festival weer een succes kunnen maken. Daarom gaan wij ons nu volop aan het richten op Tonen2000 editie 2018. We hebben al contact met koren en de jury die positief reageerden op deelname in 2018. Ook de contacten die wij hebben gelegd met samenwerkende partijen in het Westland zien de kansen van Tonen2000 positief en zijn ook allemaal weer van de partij in 2018. Zelfs de reeds aangemelde koren hebben aangegeven in 2018 deel te komen nemen aan Tonen2000.

Tonen2000 editie 2018 zal gehouden worden op 28, 29 en 30 september.

We begrijpen dat deze nieuwsbrief nogal rauw op uw dak kan vallen. Daarom willen wij u de kans geven om al uw vragen te stellen aan ons tijdens op de bijeenkomst de wij in september a.s. zullen plannen, hierover ontvangt u later bericht.   We gaan ervan uit dat u onze keuze begrijpt en dat u mee blijft reizen op de trein van Tonen2000 naar editie 2018.

Tot de volgende nieuwsbrief,

Een muzikale groet, Het bestuur van Tonen2000 Gerda Rolaff, Brenda Bodmer, André Meijster, Frans Peeters, Sjaak Noordam en Jurjen Peeters

P.S. U kunt ons ook volgen op Facebook  en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *